Uspješno održana obuka iz oblasti planinarske orijentacije

Planinarski savez Crne Gore i Komisija za orijentacione discipline su realizovali obuku iz oblasti planinarske orijentacije.

 

Ovom prilikom polaznici su stekli osnovna znanja i vještine iz oblasti planinarske orijentacije. Obuka se sastojala od teoretskog  dijela, koji je održan 31. marta 2023. godine u prostorijama Saveza izviđača Crne Gore i praktičnog dijela koji je održan danas, 02. aprila 2023. godine, na brdu Gorica u Podgorici.

 

 

 

Prvog dana obuke, polaznici su imali priliku da se upoznaju sa značenjem planinarske orijentacije, izgledom i elementima karte, kompasa, određivanjem strana svijeta u prirodi i ostalim bitnim informacijama za orjentisanje.

Drugi dio obuke je bio predviđen za snalaženje na terenu, uz pomoć karte i kompasa, te pronalaženju zadatih tačaka na brdu Gorica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obuci, kojom je rukovodio načelnik Komisije za orijentacione discipline Dragutin Vujović-Šlagi, prisustvovalo je  ukupno 33 polaznika. Dječiju grupu je vodila Ana Medojević, članica Komisije.

Predsjednica Planinarskog saveza Crne Gore, Tatjana Ivanović, uručila je učesnicima potvrde o završenoj obuci iz oblasti planinarske orijentacije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planinarski savez Crne Gore zahvaljuje Savezu izviđača na ustupljenoj prostoriji za održavanje teoretskog dijela obuke, te svim učesnicima na disciplini i odličnoj saradnji tokom trajanja obuke.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *