Učestvujte na manifestaciji Naš krš

Manifestacija „Naš krš“, zakazana za nedjelju, 08. 08. 2021, ima za cilj zadatak da ukaže na prirodni, ali i kulturološki značaj kraškog pejzaža i kamena kao osnovnog materijala tradicionalnog graditeljstva. Okosnica manifestacije, koja se dešava na Orjenskom sedlu (1600 m), u okruženju tipičnog dinarskog krša, je otvoreno prvenstvo Crne Gore u gradnji suvomeđe, u kojoj tročlane takmičarske ekipe u 15-o minutnom roku prikazuju brzinu i vještinu gradnje na suvo, a bodovanjem svakog elementa tako dobijene suvomeđe izabiramo najbolje, te na taj način događajem dajemo podstrek očuvanju ove drevne vještine, nedavno upisane u UNESCO-vu listu nematerijalne baštine čovječanstva.

Organizator manifestacije i domaćin je planinarski klub „Subra“ i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, upravljač istoimenog Parka prirode na čijem terenu se aktivnost i realizuje. Naravno, organizaciju događaja prilagođavamo važećim epidemiološkim mjerama.

Kontakt telefon/viber: 069 360 803

PK „Subra“


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: