Predsjednik Evropske pješačke federacije Boris Mićić u posjeti Planinarskom savezu Crne Gore

bty

Predsjednik Evropske Planinarske asocijacije (European Ramblers Association – ERA) gdin Boris Mićić posjetio je, u srijedu 5.septembra 2018.godine Planinarski savez Crne Gore gdje je razgovarao sa predsjednikom saveza prof.dr Draganom Bulatovićem. Dva predsjednika su razmijenili mišljenja o mogućnostima daljeg unapređenja odnosa između dvije organizacije, a razgovarano je  i o predstojećoj Godišnjoj skupštini Evropske pješačke asocijacije koja će se održati u Luksemburgu od 27-30. septembra. Takođe,  dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti  oko određivanja trase i uređenja evropskih pješačkih puteva E6 i E12  preko teritorije Crne Gore.

ERA je osnovana 1969.godine u Njemačkoj, njeno članstvo čini više od 60 organizacija iz 34 evropske zemlje, među kojima je i Planinarski savez Crne Gore. Danas je ERA masovna  organizacija koja broji  više od 3 miliona individualnih članova. Jedan od osnovnih ciljeva ERA-e je uređenje i održavanje 12 evropskih pješačkih puteva koji povezuju Baltičko more sa obalama Sredozemnog mora i Atlanskog okeana. U pitanju su putevi (pješačke/planinarske staze)  koji zadovoljavaju određene standarde, povezuju više zemalja i uključuju prirodne, kulturne i druge atrakcije, pa kao takvi predstavljaju značajan dio turističke ponude evropskih zemalja. Pješačenje takvim putevima naročito je popularno u zapadnoevropskim zemljama.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *