Pozivamo Vas na memorijalni zimski pohod „Safet Mavrić – Ćako“

Planinarski klub „Hajla 2403“ organizuje memorijalni zimski pohod “Safet Mavrić – Ćako”, koji će se održati od 13. do 15. januara 2023. godine, u planinarskom domu Grope (1950mnv), na planini Hajli iznad Rožaja.

 

 

 

 

 

 

Pohod se organizuje u znak sjećanja na alpinistu Safeta Mavrića iz Novog Pazara, koji je tragično stradao na Hajli 6. januara 1997. godine. Kao najmasovniji zimski uspon u regionu, ima za cilj i promociju planine Hajle koja ima izuzetne potencijale za razvoj planinskog turizma.

Program memorijala:

  1. januara 2023.

Okupljanje u Rožajama i prevoz po dogovoru sa organizatorom do katuna Bandžov.

 

  1. januara 2023.

7:00h Polazak učesnika iz Bandžova prema katunu Grope, gdje će se priključiti učesnici koji su spavali u planinarskom domu Grope.

9:00h Uspon prema vrhu Hajle (2403 mnv). Poslije uspona za sve učesnike u planinarskom domu Grope organizovan je ručak. Uspon na vrh Hajla 2403mnv i zajednički ručak u planinarskom domu Grope.

 

  1. januara 2023.

Povratak u Rožaje.

 

Svi učesnici pohoda su obavezni da imaju kompletnu opremu za zimske visokogorske akcije.

U slučaju loših vremenskih uslova, organizator ima pravo i obavezu da odloži uspon.

 

Zbog velikog broja zainteresovanih učesnika, molimo Vas da prijave izvršite na sledeći broj telefona: +38267285393 Feka Kurtagić.

Memorijal su podržali Ministarstvo sporta i mladih i Planinarski savez Crne Gore.

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *