Poziv na alpinistički kamp Žijevo 2021

Mali Alpinistički klub organizuje tradicionalni kamp na Bukumirskom jezeru (Kuči), u periodu 10-14. jul. Biće nam zadovoljsto da se družimo, roštiljamo, kupamo u jezeru i vršimo uspone na stijenama.

Mjesto kampa je poslednja livada u dolini, do koje se dolazi makadamskim putem od Bukumirskog jezera. Smještaj je u šatorima, hrana iz ranca, a voda sa obližnjeg izvora.

Visina okolnih stijena se kreće od 50 do 200 m, sa oko 50 smjerova različitih težina. Kvalitet stijene je, u principu dobar. Za one koji smatraju da bez krušljivih stijena nema „pravog“ alpinističkog ugođaja – postoje i takve stijene. Sa druge strane, postoji i nekoliko boltovnih smjerova gdje je čvrsta stijena, tako da je dijapazon ukusa pokriven. Naravno, prostora za prvenstvene uspone ne fali i nema „zatvorenih“ projekata. Pristup stijenama varira od pola sata do dva sata. Silazi su, većinom, via normale linije planinarskih uspona, najčešće pristojno markirani.

Za one koji planiraju dolazak u kompletnom porodičnom pakovanju, lokacija kampa je maksimalno baby friendly, koliko to može biti na planini. Voda u jezeru je u ovo doba godine više nego dobra za kupanje, a u katunu Prelevića, neposredno pored kampa, prave odličan sir koji je šteta ne probati.

Dobrodošli!

Za Mali alpinistički klub

Danilo Pot, vođa kampa

Kontakt informacije: danilopot@gmail.com

 

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *