Povodom Dana žena pozivamo Vas na turu Stegvaš-Taraboš-Skadar

Povodom Dana žena, pozivamo Vas na planinarsku turu

Stegvaš – Taraboš – Skadar

Ovu aktivnost organizuje Planinarski savez Crne Gore uz tehničku podršku PK “Komovi” iz Podgorice i uz podršku Ministarstva sporta i mladih.

VRIJEME POLASKA: subota 09.03.2024. u 7 časova.
MJESTO POLASKA: iza stadiona Budućnosti.
PREVOZ: organizovan, broj učesnika ograničen.
TEŽINA TURE: tura je tehnički laka, kondiciono srednje teška.

POTREBNA OPREMA: planinarske cipele ili patike za hiking, kapa/kačket/zaštita od Sunca, duks/jakna, hrana i voda (min. 1,5l) za jedan dan, rezervna odjeća za ranac, kabanica u zavisnosti od najave vremena, preobuka nakon ture (rezervna odjeća, obuća, koji će biti u autobusu).

KRATAK OPIS TURE: Polazna tačka je prevoj Stegvaš do kojeg dolazimo autobusom. Poslije graničnih formalnosti prelazimo crnogorsko-albansku granicu i nastavljamo kretanje grebenom Taraboša, do vrha Goljišit, gdje će se praviti duža pauza. Tokom kretanja grebenom, pruža se pogled na Skadarsko jezero i Prokletije sa jedne strane i predjele ka moru, sa rijekom Bojanom i Šaskim jezerom na drugoj strani.
Od vrha kreće spuštanje do rijeke Bojane i Skadra, gdje će sve učesnike čekati autobus. U Skadru će biti slobodnog vremena za obilazak grada.

Polazna tačka je na 475mnv, vrh Goljišit se nalazi na 630mnv tako da je uspon 155m, a spuštanje do Skadra 610m visinske razlike. Dužina staze je oko 15 km, a trajanje pešačenja oko 6 časova.

Povratak je preko prelaza Božaj, a dolazak u Podgoricu je oko 20 časova.

VAŽNA NAPOMENA:
Spisak sa prijavama se zaključuje po popunjavanju slobodnih mjesta tj. najkasnije u četvrtak 29.02.2024. godine, do kada treba uz prijavu dostaviti pored imena i prezimena, sledeće:
-DATUM ROĐENJA;
-BROJ LIČNE KARTE;
-DATUM IZDAVANJA I VAŽENJA;
-MJESTO IZDAVANJA.

Na turi će moći da učestvuju samo oni koji budu uredno i na vrijeme prijavljeni.

PLANINARSKI SAVEZ CRNE GORE SNOSI TROŠKOVE PREVOZA ZA SVE ČLANICE PLANINARSKIH KLUBOVA.

Članovi planinarskih klubova, koji su platili članarinu matičnom klubu za 2024. godinu, plaćaju učešće na turi u iznosu od 10 eura.

Svi ostali zainteresovani, koji nisu izmirili svoje obaveze prema matičnom klubu, po osnovu godišnje članarine za 2024. godinu, tj. koji nisu članovi planinarskih klubova, plaćaju učešće u iznosu od 15 eura.

Nakon odobrenja Vaše prijave, uplate za učešće možete izvršiti na sledeći žiro račun:
555-9003812348-39 PK “Komovi”.

GLAVNI VODIČ: Dušan Pejović;
PRIJAVLJIVANJE I INFO isključivo putem vibera: +38269020278 – Dragana Asanović;

NAPOMENA: U slučaju loših vremenskih prilika tura se može otkazati/odložiti.

Svi učesnici ture idu na sopstvenu odgovornost.
Svi učesnici su dužni da poštuju upute vodiča.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *