Planinarski uspon na najviši vrh primorskih Dinarida Veliki kabao

Povodom Evropske nedjelje sporta Planinarski klub „Subra“, u saradnji sa Planinarskim savezom Crne Gore, organizuje u subotu, 28. septembra u masivu Orjena planinarski uspon na najviši vrh primorskih Dinarida, 1894 m visok Veliki kabao.
 
Ova tačka ima i svoju istorijsku dimenziju, ostvarenu kroz brojne događaje, a pomenućemo samo da je sa vrha Orjena svojevremeno označen Hercegovački ustanak, ali da je na njega izašao i austrougarski prestolonasljednik, Princ Rudolf, te da je tom prilikom ova planina dobila najstariju namjenski rađenu planinarsku stazu u današnjoj Crnoj Gori.
 
Okupljanje je na Vrbanju, kod Avanturističkog parka u 9h, odakle će biti izveden organizovani uspon na vrh stazom preko Orjenskog sedla (1600 m). U povratku je obezbijeđen ručak u planinarskom domu „Orjen sedlo“. Povratak na Vrbanj je predviđen oko 18h.
 
Tura je srednje teška, sa visinskom razlikom od oko 800 m i pogodna je za prosječno spremne planinare. Učešće je besplatno, a najava dolaska obavezna (do četvrtka, 26. 09. do 12h). Uz prethodni dogovor, moguće je i ostati na noćenju u pl. domu, a po redovnom cjenovniku.
 
Info i prijave:
069 360 803 (tel/viber)
e-mail: subra@t-com.me

Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *