Održana manifestacija Dani Gorice na Bukumirskom jezeru

Planinari Gorice su 29-30. jula 2023. godine, po 22. put organizovali planinarsku manifestaciju „Dani Gorice na Bukumirskom jezeru“.  Tridesetak planinara, članovi kluba zajedno sa prijateljima  i planinarima iz Nikšića, Beograda i Podgorice, je po lijepom vremenu realizovalo dva planinarska uspona i  druženje  u planinskoj kući Petrović i okolini Bukumirskog jezera.

Nakon okupljanja planinara, u subotu popodne je bila kraća kružna tura sa usponom na Torač (1884m), a u nedelju je izveden uspon na najviši vrh Kučkih planina Surdup (2184m) i Štitan (2172m).

Za lakšu varijantu i šetače,  bilo je mogućnosti da se vrijeme ispuni kupanjem u jezeru, branjem čajeva i  laganim  pješačenjem u neposrednoj okolini. Nakon  uspona, priređen je zajednički ručak,  kojem se uz prigodne riječi  pridružila i predsjednica Planinarskog saveza Crne Gore Tatjana Ivanović. Manifestacija je podržana od strane Planinarskog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih.

 

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *