Održan je 24. Orjenski maraton

Kod planinarskog doma “ Za Vratlom“ , u periodu od 26. do 28. maja, održan je 24. Orjenski maraton, koji je svakom ponudio ponešto.
U raznolikosti ponude našla se klupska izložba fotografija „Oblici krša na Orjenu“, a glavni događaj je tokom subote okupio planinare iz zemlje i regiona, koji su uživali u atrakcijama Subre, rutom preko Simove pećine, te jedinstvenog kamenog fenomena Subrine kapije. Zavirili smo u jamu Izvod, a zaklon od kiše u povratku pružio je jedan izvanredan kameni objekat, obilježen za tu namjenu. Po povratku, Park prirode Orjen počastio nas je zakuskom i prezentacijom „Munike-orjenski metuzalemi“, posvećenu ovoj endemskoj i strogo zaštićenoj vrsti bora, njenim osobinama, staništu, rasprostranjenju, ali i nekadašnjoj upotrebi u narodu.
Nedjelja je bila orjentisana na najbrže, koji su odmjerili brzine na stazi „Orjensko srce“, dok su najmlađi, a već iskusni planinari obišli katune Kamenske ravni i upoznali se sa skladištenjem vode i izgradnjom bistijerni u bezvodnom srcu Orjena.
Manifestaciju “Orjenski maraton” su podržali Planinarski savez Crne Gore, Ministarstvo sporta i mladih, Intersport, Vila Mirella i Park prirode Orjen.

Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *