Održan je 17. pohod Zijovom stazom na vrh Karaula 1915 mnv

Dana 27. maja 2023. godine, u organizaciji Planinarsko sportskog kluba „Očnjak“ Gusinje, održana je po 17. put manifestacija „Zijova staza“, tradicionalnim pohodom na vrh Karaula 1915 mnv.
Učešće u manifestaciji uzelo je više od 120 planinara i zaljubljenika prirode iz Crne Gore iz skoro svih republika bivše Jugoslavije.
Na samom početku pohoda u dolini Grebaje, prisutne je pozdravio predsjednik PSK „Očnjak“ Gusinje, Almas Čekić, a nakon njega prisutnima se obratio predstavnik dugogodišnjeg sponzora ove manifestacije “Fondacija Gusinje”, gospodin Sulja Đonbaljaj – član UO Fondacije, koji je pozdravio učesnike, poželio srećan pohod i predstavio dosadašnje aktivnosti Fondacije u zavičaju. Vodič ovogodišnjeg pohoda, ponovo je bio naš prijatelj Zuvdija Bajraktarević, koji se takođe obratio učesnicima.
Po dolasku, za sve učesnike, organizator je obezbijedio ručak u restoranu Eko Katun „Pavićević“ u Grebajama, gdje je nastavljeno druženje.
Memorijal “Zijova staza” svake godine posjećuje sve više ljudi iz svih krajeva svijeta koji se, usponom na vrh Karaula – na “Vrh Prijateljstva”, druže i upoznaju stvarajući tako nova poznanstva.
Ovogodišnji pohod podržali su Planinarski savez Crne Gore, Ministarstvo sporta i mladih, Fondacija Gusinje iz Njujorka, Opština Gusinje, Nacionalni park Prokletije, Poliklinika Stojanović Medical, DDing Berane, Veb port, Studio Apos.
Članovi PSK „Očnjak“ Gusinje su pripremili-obezbijedili planinarsku stazu i na dan pohoda vodili računa o svim učesnicima, kako bi se učesnici osjećali bezbjedno tokom uspona i silaska sa planine.

Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *