KLUB VOJNIH PLANINARA „KAPETAN“ UČESTVOVAO NA OMLADINSKIM SUSRETIMA PLANINARA BALKANA

Klub vojnih planinara Crne Gore „Kapetan“ je minulog vikenda, u periodu od 19-21. avgusta 2022. godine sa sedam svojih članica i članova učestvovao na 12. Omladinskim susretima planinara Balkana, koji su održani na Rajcu u Republici Srbiji.

Pored našeg kluba, na susretima su učestvovali klubovi još iz: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske i Srbije (neke od zemalja su imale po više klubova-učesnika). Izostalo je učešće klubova iz Makedonije i Slovenije. Oko 70 mladih ljudi je bilo smješteno u ugodnom ambijentu planinarskog doma „Čika Duško Jovanović“, koji je u posjedu PK „Pobeda“ iz Beograda i koji je svojevremeno bio zvanično najljepši objekat te vrste u SFRJ.

Vremenski uslovi nijesu bili najpovoljniji jer je kiša je padala dva dana i to je otežavalo organizatorima susreta da realizuju sve predviđene programske sadržaje i ispoštuju planiranu satnicu, ali uprkos svemu tome, vrijeme provedeno na Rajcu je bilo kvalitetno ispunjeno i djeca nijesu bila uskraćena ni za šta!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedan mali, ali očito značajan doprinos svemu tome smo dali i mi, realizujući predavanja na temu: Osnovno o planinama; specijalna planinska oprema; čvorovi i sidrišta i prema opštem utisku to se dopalo svima – organizatorima, starijim učesnicima i posebno mladima. Naši mladi planinari su bili vrlo aktivni na aktivnostima i zbog toga su ih gotovo svi posmatrali sa simpatijama. Mališani su pokazali kolektivni duh, družeći se lijepo sa ostalom djecom. Tokom susreta organizovan je sastanak predstavnika klubova učesnika i svi su izrazili zadovoljstvo što smo mi iz Crne Gore po prvi put tu.

Dogovorene su određene stvari koje će biti realizovane u narednom periodu, a našem klubu – odnosno zemlji je ponuđena mogućnost organizovanja Omladinskih susreta planinara Balkana naredne godine u avgustu mjesecu.

UMJESTO ZAKLJUČKA: Za mnoge ovo je bila samo prva stepenica na planinarskom putu uspjeha, jer je osvojen čak i prvi vrh i to Rajac sa cijelih 848 mnv, koji su samo 1/10 do Mont Everesta – kome svi planinari streme! U drugarskom smislu „bili smo na Everestu“!

KVP „Kapetan“


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *