Izvještaj sa memorijala Zijova staza 2021

Dana 29.05.2021. godine u organizaciji Planinarsko sportskog kluba „Očnjak“ iz Gusinja, održana je 15. manifestacija „Zijova staza“ pri čemu je izvršen uspon na vrh Karaula 1915 mnv.

Učešće u manifestaciji uzelo je 160 planinara i zaljubljenika prirode iz Crne Gore, svih republika bivše Jugoslavije, te Amerike, Njemačke, Albanije.

Na samom početku pohoda u dolini Grebaje, prisutni su odali počast minutom ćutanja prerano preminulom članu kluba Admiru Mulamekiću, a nakon toga prisutne je pozdravio predsjednik PSK „Očnjak“ Almas Čekić, predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić i direktor Nacionalnog parka Prokletije Marinko Bajraktarović.

Ovogodišnji pohod je 15. po redu i u skladu sa tim član organizacionog odbora Suad Ibrahimagić uručio je zahvalnice istaknutim institucijama i pojedincima (ukupno 50 zahvalnica), koji su sve ove godine pomagali i promovisali ovaj memorijal učinivši ga tako prestižnom manifestacijom.

Po dolasku, za sve učesnike organizator je obezbijedio ručak u restoranu Eko katun „Pavićević“ u Grebajama, gdje su učesici nastavili druženje.

Memorijal “Zijova staza” iz godine u godinu, posjećuje sve više ljudi iz različitih krajeva svijeta, koji se usponom na vrh Karaula, druže i upoznaju, stvarajući nova prijateljstva i lijepa druženja, na šta smo posebno ponosni.

Velika nam je bila čast što smo na ovoj manifestaciji ugostili veliki broj planinarskih klubova iz Crne Gore i regiona i ovim putem im se srdačno zahvaljujemo.

Ovogodišnji pohod ne bi bio moguć bez naših partnera i donatora i to:

Opština Gusinje, Fondacija Gusinje iz Njujorka, Nacionalni park Prokletije, Poliklinike Stojanović Berane,Turistička organizacija Gusinje, Planinarski savez Crne Gore, Uprava za mlade i sport, Web portal www.gusinje-plav.com ( Rafet Hot ), Voćnjak Florina Gusinje i Eko katun „Pavićević“ Grbaje.

Svima njima dugujemo veliku zahvalnost i nadamo se da će ostati naši partneri i narednih godina.

Posebnu zahvalnost pripada članovima PSK „Očnjak“ Gusinje koji su pripremili stazu i koji su na dan pohoda vodili računa o svim učesnicima i pomagali svima kojima je pomoć bila potrebna, kako bi izašli na vrh i bezbjedno izvršili povratak.

Do sljedeće godine srdačan pozdrav!

PSK „Očnjak“ Gusinje

 

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *