Izvještaj o realizaciji planinarskog pohoda na Prošćenske planine

Dana 21.05.2022. godine, u organizaciji PSK “Prošćenske planine” iz Mojkovca i suorganizaciji PSK “Džambas”, PSK “Sinjavina” i NVO “Tera Nostra” iz Mojkovca, uz podršku Planinarskog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta, održan je 6. Tradicionalni planinarski pohod na Prošćenskim planinama. Na pohodu je učestvovalo preko 70 planinara iz Mojkovca, Podgorice, Andrijevice, Bijelog Polja i drugih gradova.

Učesnici pohoda su se okupili na trgu ljubomirab Bakoča u Mojkovcu u 08 časova a zatim a zatim su se svojim prevozom uputili do mjesta Mramor, gdje je bila početna tačka pohoda. Pohod je krnuo u 09 časova I kretao se trasom: Mramor-Burenski do-Đatlo-Pavlovo brdo-Karaula-Studena voda-Paljika-Planinarski dom Prošćenske planine. Početna nadmorska visina je 1200 mnv a cilj na 1423 mnv. Ukupna dužina staze je  oko 12 km.

Učesnici planinarskog pohoda su uživali u prirodnim ljepotama Prošćenskih planina i zahvaljujući lijepom vremenu kako su svi istakli proveli su prekrasan dan kako tokom pohoda tako i u samom planinarskom domu, prilikom druženja.

Učesnici pohoda su u planinarski dom došli oko 14h, gdje se nalazilo još oko 150 članova kluba i njihovih prijatelja. U planinarskom domu je upriličen ručak za sve učesnike pohoda I to pasulj uz osvježenje u vidu hladnog piva I sokova.  Druženje  je nastavljeno do kasno u noć uz obećanje i nadu da ćemo se vidjeti na 7. Planinarskom pohodu iduće godine.

Tokom pohoda a i kasnijeg druženja, nije bilo nikakvih problema koji bi pokvarili prelijepiu manifestaciju.

PSK „Prošćenske planine“

Predsjednik

Radoslav Medojević

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *