Gostujuće predavanje na Univerzitetu Mediteran ULOGA PLANINARSKOG SAVEZA CRNE GORE U RAZVOJU PLANINSKOG TURIZMA

Predsjednik Planinarskog saveza Prof. dr  Dragan Bulatović, održao je gostujuće predavanje za studente Fakulteta za turizam na Univerzitetu Mediteran, na temu „Uloga Planinarskog saveza Crne Gore u razvoju planinskog turizma“. Predavanje je održano  u srijedu 9.marta 2022.godine u 12 sati  i izazvalo je veliko interesovanje studenata.

Predsjednik Bulatović je upoznao prisutne sa Misijom i ciljevima Planinarskog saveza i bogatim programom aktivnosti koje Savez sprovodi na polju razvoja i unapređenja planinskog turizma u Crnoj Gori. On je istakao da su planine najvažniji  resursi naše zemlje, na kojima smo gradili našu slavnu prošlost, ali od kojih nesumnjivo zavisi i naša budućnost. Planinarstvo i turizam su međusobno povezani fenomeni koji se prožimaju kroz održivi planinski turizam. PSCG  sa planinarskim klubovima igra nezamjenjivu i neprocjenjivu ulogu kada je u pitanju izgradnja, uređenje i održavanje  planinskih staza, planinarskih domova i druge infrastrukture. Sertifikovani planinarski vodiči, markacionisti i gorski spasioci takođe dolaze iz planinarskih organizacija. Poseban vid turističke ponude predstavljaju planinski festivali na kojima se pored promocije sportskog duha i kulture promovišu i prirodni i kulturni potencijali lokalnih zajednica. Tokom interaktivnog  i zanimljivog predavanja prof. Bulatović je odgovarao na brojna pitanja studenata vezana za ovu aktuelnu temu.

 

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *