Generalni sastanak EUMA 2019 održan na Kipru 3.novembra

U Kiparskom gradu Larnaka, 3. novembra 2019. godine održan je  Generalni sastanak Evropske unije planinarskih asocijacija – EUMA. Sjednici je prisustvovalo 18 od ukupno 23 delegata, s tim što su dva delegata imala i ovlašćenje za glasanje od strane drugih članica. Sjednici su prisustvovali i visoki gosti  Frits Vrijlandt (UIAA), Claude Eckhardt (UIAA Honorary Member), Hank Hwang (Union of Asian Alpine Associations, UAAA) i Christian Trommsdorff (International Federation of Mountain Guides Associations – IFMGA). 

Jan Bloudek-rizničar, dr Dragan Bulatović-auditor, Roland Stierle-predsjednik EUMA  i Fritz Vrijlandt -predsjednik UIAA

Skupština je usvojila godišnji Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2018. godinu, koje su podnijel predsjednik Roland Stierle i rizničar Jan Bloudek.Predsjednik  Planinarskog saveza Crne Goreprof.dr Dragan Bulatović  podnio auditorski (revizorski)  Izvještaj.

Predsjednik  Roland Stierle je predstavio i odrađene aktivnosti tokom 2019. godine, dok je Jan Bloudek je govorio o ERASMUS + projektu.

Usvojen je bužet za 2020. godinu i donešena odluka o visini članarine.

U punopravno članstvo EUMA je primljen Planinarski savez Bosne i Hercegovine, dok je Club Arc Alpine – CAA primljen kao collaborating member.

German Alpine Club’s je ponudio da kancelarija EUMA i dalje ostane u Minhenu u njihovim prostorijama, što su delegati i prihvatili.Takođe je odlučeno da će sledeća skupština biti održana u Pragu 29. maja 2020. godine.

Boravak u na Kipru je iskorišćen i  za brojne susrete i razgovore sa članovima EUMA prezidijuma i delegatima iz različitih zemalja. U Larnaki je 2. novembra takođe održana i godišnja skupština UIAA, tako da smo iskoristili priliku za razgovor sa predsjednikom Fritz Vrijlandt.

 

 

 

 

 

 

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *