PK LISA

Grad: Bijelo Polje
Adresa: www.putokaz.me
Info:

ADRESA:Ul. Slobodana Penezica br.33
RADNO VRIJEME:Utorkom od 18 do 20h
TELEFON :068 741 116
FAX:
E MAIL: info@putokaz.me
WEB: www.putokaz.me
PREDSJEDNIK: Vesko Milić
SEKRETAR: Stefan Jeremic
BROJ CLANOVA:60

O KLUBU:
Prvo masovno organizovanje planinarskih aktivnosti u Bijelom Polju počelo je u proljeće 1964. godine, pod imenom Planinarsko-smučarsko društvo „Jedinstvo“ – Bijelo Polje, koje je bilo organizovano u dvije sekcije – Skijašku i Planinarsku. Pod tim imenom društvo je djelovalo pune 22. godine, izvodeći svoje akcije na teritoriji bivše  Jugoslavije, ostvarujući dobre rezultate.

Tokom tog perioda djelovanja u društvu je formirana i planinarska sekcija „LISA“. Zbog sve većeg interesovanja omladine za planinarske akcije, u proljeće 1986. godine, planinarske sekcija „LISA“ se osamostaljuje, formiranjem i registrovanjem novog udruženja pod imenom: Planinarsko Društvo „LISA“ – Bijelo Polje. Društvo kao prvano lice uradilo je i nekoliko preregistracija u skladu sa zakonom i danas djeluje kao Planinarski klub „LISA“ – Bijelo Polje.

Pokretači planinarstva u Bijelom Polju i utemeljivači Planinarskog Društva „LISA“ su:

Batrić Baćo Rakočević, zatim komadant Miloš Vlahović, Milenko Vukojičić… i mnogi drugi koji su za 50 godina postojanja društva bili dio Lise.

Danas klub organizuje veliki broj akcija tokom cijele godine. Uglavnom se ture organizuju na našim planinama: Durmitor, Bjelasica, Maganik, Sinjajevina, Prokletije… ali se isto tako organizuju i inostrane ture pa se svake godine obiđu: Olimp, Rila, Pirin, Visoke Tatre i mnoge druge.