Poziv na volontersku akciju povodom Svjetskog dana klimatskih promjena

Prvi od događaja u zajedničkom kalendaru „Orjen, planina nad morem“, posvećen je obilježavanju četvrtog novembra, Međunarodnog dana klimatskih promjena. Pozivamo sve zainteresovane da se toga dana, u subotu, u 10h okupimo na prostoru kod Kotobiljskog izvora (u hercegnovskom zaleđu, kraj puta HN-Trebinje) i zajedničkim volonterskim radom damo lični doprinos naporima cijelog čovječanstva usmjerenih na ublažavanje klimatskih promjena izazvanih sve većim ljudskim djelovanjem. Na Kotobiljskom izvoru, odmorištu starog pješačkog puta Herceg Novi-Kameno, organizovaćemo prezentaciju izrade tradicionalnih terasastih njiva u tehnici gradnje na suvo, uz sadnju autohtonog bilja na novouređenim površinama.

Organizatori obezbjeđuju rukavice i alat, kao i sendviče i osvježenje, a zainteresovani trebaju da se prijave na telefon: 069 360 803 (Željko Starčević).

Organizatori: Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju i MZ Kameno-Žlijebi, u saradnji sa DOO „Komunalno stambeno“ i DOO „Čistoća“.


Agencija za razvoj i zaštitu Orjena

Prijatelji


Korisni Linkovi

Ministarstvo prosvjete i sporta
Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma
Kancelarija za mlade
Ispitni centar
Planinarski Savez Srbije
Planinska Sveza Slovenije
Planinarski savez Bosne i Hercegovine
Planinarski savez Hrvatske
Planinarski savez Makedonije
Planinarski savez Turske
SUMMITPOST
www.uiaa.ch

Meteo