Konsultacije u vezi sa Nacrtom zakona o sportu

Ministar sporta Nikola Janović sa saradnicima je, u ponedjeljak 23.10.2017. godine, održao konsultativni sastanak sa predstavnicima nacionalnih sportskih saveza. U dužem i otvorenom razgovoru predstavnici Teniskog, Stonoteniskog, Kuglaškog i Planinarskog saveza Crne Gore razmijenili su mišljenja sa ministrom  Janovićem i njegovim timom i iznijeli svoje sugestije i zamjerke u vezi sa Nacrtom zakona o sportu. Predsjednik planinarskog saveza Crne Gore  dr  Dragan Bulatović je, pohvalio dosadašnju saradnju sa Ministarstvom sporta, upoznao sagovornike sa specifičnostima našeg Saveza i iznio ozbiljne primjedbe na nedostatke objavljenog  Nacrta zakona o sportu, te izrazio očekivanja da će oni biti otklonjeni.
Ministarstvo sporta je objavilo na svom sajtu 22.septembra 2017. poziv za Javnu raspravu o nacrtu novog Zakona o sportu koja će trajati do kraja oktobra, a u okviru iste biće organizovani okrugli stolovi u Kolašinu 24, Tivtu 27. i Podgorici 30.oktobra. Planinarski savez će  svoje mišljenje, predloge i sugestije o Nacrtu ovog zakona, dostaviti Ministarstvu sporta, u pisanoj formi u navedenom roku.
Predsjednik Bulatović je Ministru Janoviću uručio Plaketu koju je Planinarski savez Crne Gore, povodom 66 godina postojanja,  dodijelio Ministarstvu sporta, za doprinos razvoju planinarstva.

Prijatelji


Korisni Linkovi

Ministarstvo prosvjete i sporta
Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma
Kancelarija za mlade
Ispitni centar
Planinarski Savez Srbije
Planinska Sveza Slovenije
Planinarski savez Bosne i Hercegovine
Planinarski savez Hrvatske
Planinarski savez Makedonije
Planinarski savez Turske
SUMMITPOST
www.uiaa.ch

Meteo