Povodom 26-og septembra, na Orjenu će u subotu, 23" />

Obilježavanje Svjestkog dana čistih planina

Povodom 26-og septembra, na Orjenu će u subotu, 23. 09. biti organizovane tri prigodne akcije sa ciljem proširenja svijesti o potrebi očuvanja planinske prirode ove planine na tromeđi Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

NVO „Orjen Outdoor" i alpinistički klub „Niskogorci“, uređivaće i čistiti planinske staze tokom subote od Rujišta do Subrinog amfiteatra, HPD „Dubrovnik“ će u subotu popodne čistiti od sitnijeg otpada planinske staze kod Vrbanja, dok će planinarski klub „Subra“ imati akciju sakupljanja otpadaka na pravcu od bivšeg motela „Borići“ do Vratla, gdje će za sve učesnike biti organizovan ručak u planinarskom domu „Za Vratlom“ (1160 m), a zatim i branje samoniklog jestivog bilja. Okupljanje volontera za ovu akciju je zakazano za subotu u 12 h kod bivšeg motela „Borići“. Zainteresovani se mogu prijaviti, odnosno dobiti dodatne informacije, na telefon 069 360 803 (Željko Starčević).

Aktivnosti na obilježavanju Međunarodnog dana čistih planina odvijaće se uz učešće i pomoć Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju i MZ Kameno-Žlijebi.

Dobrodošli!


U ime organizatora,

Željko Starčević
Agencija za razvoj i zaštitu Orjena
 

Prijatelji


Korisni Linkovi

Ministarstvo prosvjete i sporta
Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma
Kancelarija za mlade
Ispitni centar
Planinarski Savez Srbije
Planinska Sveza Slovenije
Planinarski savez Bosne i Hercegovine
Planinarski savez Hrvatske
Planinarski savez Makedonije
Planinarski savez Turske
SUMMITPOST
www.uiaa.ch

Meteo