Pješački dan Kotor-Lovćen-Kotor

Planinarski klub “Vjeverica” organizuje u subotu 30. septembra 2017. tradicionalni, deveti Pješački dan Kotor – Lovćen – Kotor 2017.
I ove će godine zainteresovani za maratonsku stazu u dužini od 31 km, moći da učestvuju na:

Maraton trkački - (Njegošev mauzolej, Jezerski vrh 1657 mnv). Kotizacija za maraton se plaća i iznosi simboličnih 5,oo € / zatvaranje prijava je 25. septembra Da se prijavite kliknite na link: https://goo.gl/forms/P6g8kARbkHd5yFi23

Maraton pješački - (Njegošev mauzolej, Jezerski vrh 1657 mnv) Kotizacija za ovu turu se plaća i iznosi simboličnih 5,oo €, / zatvaranje prijava je 25. septembra. Da se prijavite kliknite na link : https://goo.gl/forms/P6g8kARbkHd5yFi23

Pješačka tura Krstac - (prevoj Krstac 937mnv) 13.5 km. Kotizacija za ovu turu se NE plaća i nije potrebna ranije prijava.

Rekreativna tura Praćište - (zaravan Praćište 620mnv) 10 km. Kotizacija za ovu turu se NE plaća i nije potrebna ranija prijava.

Uplatu za maratonsku (trkačku i pješačku) trasu izvršiti na salterima NLB Montenegro banke na žiro račun p.k.Vjeverica Kotor 530-21001-60 sa naznakom: svrha uplate – Maraton Lovćen

​Za pješačku turu Krstac i rekreativnu turu Praćište, upisivanje učesnika će se obavljati na dan maratona (45 minuta prije starta). Za upis će biti neophodno navesti samo ime i prezime i grad iz kojeg dolazite. Pročitajte pažljivo instrukcije koje slijede:

Mjesto okupljanja i polazak (START) za sve kategorije je Gurdić – južna gradska vrata. Mjesto završetka za sve kategorije – sjeverna gradska vrata (“Crnogorski Pazar”) na Tabačini gdje je i CILJ sa kontrolnim timom Vjeverica.

Vremena polaska za kategoriju:

Kategorija                Okupljanje-start               visinska tačka               Dužina
Maraton trkači/ce      6:00h-7:00h                   Jezerski vrh 1649m      31,0km
Maraton pješaci        6:00h-7:05h                   Jezerski vrh 1649m       31,0km
Krstac                      7:05h-8:00h                   Prevoj Krstac 937m      13,5m
Praćište                    8:05h-9:00h                   Praćište 620m              10,0m

ZA OBJE MAR​ATONSKE TURE PRIJAVE I PODIZANJE STARTNOG BROJA ZATVARA​JU SE U 6:50h. NA DAN ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE. MOLIMO ​UČESNIKE/CE DA DO​ĐU NA VRIJEME DA SE NE BI STVARALA GUŽVA ! DA SE PRIJAVITE NA TRKAČKI I PJEŠAČKI MARATON KLIKNITE​ NA SLEDEĆI LINK: https://goo.gl/forms/P6g8kARbkHd5yFi23

ROK ZA PRIJAVU ZA MARATONSKE TURE JE 26.09.2017. godine.

Maratonci trkači, startovaće tačno u 7:00 sati, nakon njih 5 minuta u 7:05 sati startovaće maratonci pješaci.

Postojaće i tolerancije vremena prolaska maratonaca po kontrolnim tačkama, nakon čega, ukoliko bude kašnjenja, učesnicima neće biti dozvoljen nastavak, već će biti preusmjereni na pješačku turu Krstac.

U okvirima datih vremena organizator je odgovoran za učesnike/ce. Nakon toga, učesnik/ca će se upisati kao “diskvalifikovan/a”, a nastavak pješačenja preuzima na sopstvenu odgovornost, ukoliko ne posluša savjete i prihvati pomoć od strane organizatora. Pomoć ce se sastojati u ponudi prevoza, onih koji odustanu ili okasne, kao i u slučaju potrebe, ukazivanju prve medicinske pomoći.

Zatvaranje kontrolnih tački:

KT. 1. Krstac do 10:00 sati
KT. 2. Jezerski vrh do 13:30 sati
KT. 3. Vrh polja do 15:30 sati
KT. 4. Žanjev do do 16:00 sati

Manifestaciju će pratiti medicinsko osoblje, kao i mobilne ekipe naše organizacije. Na svim kontrolnim tačkama biće obezbjedjene energetske kocke, voće, bonžite, kao i voda za piće. Nakon završene Maratonske trase učesnici/ce imati obezbjeđen obrok uz prigodne nagrade u skladu sa mogućnostima.
VAŽNO ZA TRKAČE!

Na kontrolnim tačkama čakaće vas naše Vjeverice koje će vas upisati i u karton učesnika udariti pačat lokacije kao potvrdu vašeg prolaska. Rezultat Učesnika/ca sa nedostajućim pečatom koji/a prodje kroz cilj neće biti uvažen, kao i učesnika koji budu skraćivali stazu.​ Svako skraćivanje staze sudije na mogućim skretnicama, ubilježiće i učesniku dodati na vremenu kaznenih 10 minuta.
Trčimo fer po markiranoj stazi, prvenstveno zbog lične sigurnosti!

NAPOMENE:

Prijavljivanje na maratonsku trasu biće moguće na dan polaska sa cijenom od 10 €. Za već prijavljene ćemo obaviti kontrolu gore datim načinom i podjeliti startne brojeve sa mapom staze.

Zbog velikog interesovanja školaraca, gimnazijalaca za učešće na maratonskoj trasi, na manifestaciji 9. Pjesački dan Kotor – Lovćen – Kotor, učenicima koji su stariji od 18 godina biće dozvoljeno učešće. Pravila prijavljivanja su ista kao i za sve punoljetne, uz uplatu kotizacije i on-line prijavu.

Na “Pješačkoj turi Krstac” i “Rekreativnoj turi Praćište”, pod vođstvom i kontrolom vodiča našeg kluba i po pravilima jednodnevne planinarske ture nema uplata kotizacija.

Sportisti kotorskih srednjih škola koji/e su pripadnici/e nekog sportskog kluba, uz odobrenje profesora fizičkog (a koji su maloljetni i uz odobrenje roditelja) imaće pravo učešća na maratonu.

Karakteristika ove manifestacije je da trasa vodi kroz vrlo atraktivne prirodne predjele od morske obale preko stjenovitog Kotorskog zaledja, do šumovitog dijela Nacionalnog parka “Lovćen”. Takođe, trasa prolazi i kroz značajne kulturno povijesne spomenike, kao što su bedemi starog grada Kotora sa tvrđavom Sv. Ivan, stari pješački put Kotor-Njeguši-Cetinje i Njegošev mauzolej na Lovćenu.

Ono sto ovaj pješački dan čini posebnim, sem izuzetne raznovrsnosti i atraktivnosti krajolika, kroz koji trasa prolazi, je i podatak da se kreće sa “morske pjene”, oko 2 mnv, a da se najviša tačka nalazi na oko 1700 metara nadmorske visine.

PROVEDITE SA NAMA JOŠ JEDAN DAN U PRIRODI!

Kontakt telefon:

068/794 867 Dragan Jovanović

 
 

Prijatelji


Korisni Linkovi

Ministarstvo prosvjete i sporta
Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma
Kancelarija za mlade
Ispitni centar
Planinarski Savez Srbije
Planinska Sveza Slovenije
Planinarski savez Bosne i Hercegovine
Planinarski savez Hrvatske
Planinarski savez Makedonije
Planinarski savez Turske
SUMMITPOST
www.uiaa.ch

Meteo