Posjeta planinarskom klubu Trebaljevo

Predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore dr Dragan Bulatović u društvu bivšeg predsjednika Mija Kovačeveća posjetio je, u subotu 22.jula 2017. godine, Planinarski klub „Trebaljevo“. Posjeta je upriličena na katunu Goleš u domaćinstvu Ranka Bulatovića, predsjednika PK „Trebaljevo“.  Na sastanku su evocirane uspomene na velike pregalačke napore i sjajne rezultate koje je ovaj klub ostvario tokom svog postojanja. Razgovarano o aktuelnom stanju u crnogorskom planinarstvu i mogućnostima produbljivanja i sadržajnog obogaćivanja postojeće saradnje između klubova i Planinarskog saveza. Sagovornici su  izrazili posebnu  zabrinutost zbog bespoštednog uništavanja šuma, od strane koncesionara, u okolini katuna Goleš, koji se nalazi na samoj granici Nacionalnog parka Biogradska Gora.

Planinarski savez Crne Gore je povodom 66 godina postojanja i uspješnog rada dodijelio  PK „Trebaljevo“ Diplomu za doprinos razvoju planinarstva, koja je ovom prilikom uručena.

Planinarski klub „Trebaljevo“ osnovan je 1984. godine i jedini je planinarski klub u Crnoj Gori koji ima sjedište na selu. Danas klub broji 113 članova (50 muškaraca i 63 žene) koji su organizovani u nekoliko sekcija (nordijska, planinarska, vodička, biciklistička, markirantska i sekcija za planinski biciklizam).  Posebno zapažene rezultate ostvaruje nordijska sekcija koju čini 15 takmičara koji se takmiče u zemlji i Balkanskom regionu. Ova ekipa se tokom godine okiti brojnim medaljama na različitim takmičenjima.
Planinarski savez Crne Gore  ovim putem još jednom čestita PK „Trebaljevo“  na zasluženom priznanju i srdačno se zahvaljuje na toplom i domaćinskom dočeku u koji nam je priređen u domaćinstvu Ranka Bulatovića.
Prijatelji


Korisni Linkovi

Ministarstvo prosvjete i sporta
Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma
Kancelarija za mlade
Ispitni centar
Planinarski Savez Srbije
Planinska Sveza Slovenije
Planinarski savez Bosne i Hercegovine
Planinarski savez Hrvatske
Planinarski savez Makedonije
Planinarski savez Turske
SUMMITPOST
www.uiaa.ch

Meteo