Susreti planinarskih klubova balkanskih zemalja

Planinarski klub „Gorica“ iz Podgorice je proteklog vikenda  (9-11.juni) bio organizator i domaćin 20.Susreta planinarskih klubova balkanskih zemalja na Ivanovim Koritima na Lovćenu. Susreti  su okupili preko 130 planinara  iz 7 zemalja Balkana (Bosna i Hercegovina, Bugraska, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija), predstavnika  14 klubova  ili društava članica susreta i 6 klubova gostiju. Bogati planinarski program je realizovan u subotu na tri staze i usponima na vrhove Lovćena:  Babinu glavu, Treštenski i Jezerski vrh sa posjetom Njegoševom Mauzoleju. Učesnici su bili smješteni u Hotelu Monte Rosa, šatorima i bungalovima NP Lovćen. U nedjelju su učesnici posjetili Cetinje i upoznali se sa kulturno-istorijskim znamenitostima Prijestonice Cetinje. Lijepo vrijeme, prelijepi vidikovci i druženje planinara Balkana ostat će dugo u sjećanju svakog učesnika. Susreti su realizovani uz pomoć  i podršku Ministarstva sporta Crne Gore  i Planinarskog Saveza Crne Gore i u saradnji sa NP Lovćen, Prijestonicom Cetinje, TO Prijestonice Cetinje i  Narodnim muzejom  Crne Gore.
PK Gorica je jedini predstavnik  iz Crne Gore na ovim susretima  od 2011.g. i po drugi put domaćin i organizator  susreta (Veruša 2012.g.).
 
 
Protekli vikend (9-11.juni), Ivanova korita na Lovćenu  bila su mjesto okupljanja  preko 130 planinara iz 7 balkanskih zemalja (Bosna i Hercegovina, Bugraska, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija), na 20.Susretima planinarskih klubova balkanskih zemalja. Planinari su bili. Organizator  i domaćin susreta je bio  Planinarski klub „Gorica“ iz Podgorice.

Planinarski klub „Gorica“
Prijatelji


Korisni Linkovi

Ministarstvo prosvjete i sporta
Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma
Kancelarija za mlade
Ispitni centar
Planinarski Savez Srbije
Planinska Sveza Slovenije
Planinarski savez Bosne i Hercegovine
Planinarski savez Hrvatske
Planinarski savez Makedonije
Planinarski savez Turske
SUMMITPOST
www.uiaa.ch

Meteo