Održan sastanak Izvršnog odbora BMU

U subotu,  8.aprila 2017. godine, na Rajcu je održan sastanak Izvršnog odbora Balkanske planinarske unije – BMU. Sastanak je održan u prostorijama planinarskog doma PK “Pobeda” iz Beograda,  koji nosi ime  “Čika Duško Jovanović”. Domaćin sastanka je bio Boris Mićić , predsjednik Planinarskog saveza Srbije. Sastanku su prisustvovali  predsjednik  prof. dr Jovica Ugrinovski,  članovi Boris Mićić, Bojan Rotovnik i Mirko Detiček . Pored članova IO, prisustvovali su dr Dragan Bulatović predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore - domaćin sledećeg zasijedanja BMU u Kolašinu i Katica Garoska Acevska šef uredništva BMU magazine.
Tema sastanka je bila priprema agende za predstojeću 18. konferenciju BMU koja će se održati od 2. do 4. juna 2017. godine u Kolašinu. Razmatrane su pojedinačne teme na osnovu zapisnika sa ranijih sastanaka kao i nove teme  pristigle u međuvremenu. Dogovoreno je da se u okviru predstojeće konferencije BMU održi i regionalni sastanak Evropske pješačke federacije – ERA na kome će se  razgovarati o rješavanju problematike povezivanja pješačkih puteva Balkanskih zemalja.
Predsjednik  Planinarskog saveza Crne Gore dr Dragan Bulatović je upoznao prisutne sa bogatim  programom Planinskog festival Kolašin 2017, u okviru koga je sadržano i održavanje  18. konferencije BMU.    
                                                                                                                                                            

Prijatelji


Korisni Linkovi

Ministarstvo prosvjete i sporta
Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma
Kancelarija za mlade
Ispitni centar
Planinarski Savez Srbije
Planinska Sveza Slovenije
Planinarski savez Bosne i Hercegovine
Planinarski savez Hrvatske
Planinarski savez Makedonije
Planinarski savez Turske
SUMMITPOST
www.uiaa.ch

Meteo