Ispit za II stepen zvanja markirant PSCG

Shodno Planu rada Komisije za markacije, planinarske staze, pješačke puteve i Registar obavještavamo:
 
Ispit za II stepen zvanja Markirant PSCG održaće se u dva modula 22. i 23. aprila (subota) u Podgorici (kancelarija PSCG) od 10-13h. Za one koji ne mogu prisustvovati ispitu u ovim terminima, dopunski rok za ispit je 27. april. Sledeći rok ispita za instruktore će biti organizovan u septembru.  Ispitu mogu pristupiti kandidati klubova koji imaju sertifikat za pripravnika ili potvrdu matičnog kluba, da su učestvovali na poslovima uredjenja i održavanja planinarskih staza u zadnje dvije godine sa preporukom kluba.
Ispit-provjera znanja vršiće se testom, praktičnim radnjama, uz poznavanje Pravilnika i drugih propisa iz ove oblasti planinarstva.
Troškove prevoza snose klubovi za svoje kandidate.
Kandidati po završenoj provjeri koji ispune kriterijume dobijaju sertifikat - potvrdu za stečeni stepen zvanja - Markirant PSCG za rad u klubu na poslovima održavanja planinarskih staza u naredne tri godine, kada podliježe provjeru znanja sticanje licence Markiranta PSCG za uredjenje i održavanje planinarskih staza.
Molimo klubove čiji su članovi stekli ove uslove da im omoguće ovu provjeru a posebno sledeći planinarski klubovi: “Pestingrad”, “Soko”, “Rumija”, “Komovi”, “Visokogorci”, “Prekornica”, “Sinjavina”, “Brskovo”, “Kom”, “Hrid”, “Dinarid”, “Gorštak”, “Kapetan”, “Montenegro tim”, “Jelenčica”, “Hajla”, “Prošćenske planine”. Potrebno je  dostaviti Komisiji poimenično kandidate i vrijeme kad žele da pristupe ispitu - provjeri.
Molimo sve klubove da shodno seminaru održanom marta 2016, Komisiji dostave podatke za njohovog člana komisije - predstavnika kluba.
Zbog planiranja učešća na seminaru za domaćine I Registar, treba što prije da dostave Anketni list (popunjen, oni koji nisu dostavili) za upis klubova, takmičara i dr. (do 10.04. e-mailom).
 
 
 
 
29.03.2017. godine
Načelnik komisije MPSPPR 
Pavle S Bandović s.r. 

Prijatelji


Korisni Linkovi

Ministarstvo prosvjete i sporta
Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma
Kancelarija za mlade
Ispitni centar
Planinarski Savez Srbije
Planinska Sveza Slovenije
Planinarski savez Bosne i Hercegovine
Planinarski savez Hrvatske
Planinarski savez Makedonije
Planinarski savez Turske
SUMMITPOST
www.uiaa.ch

Meteo