Predsjednik Planinarskog saveza primio u posjetu potpredsjednika Planinarskog saveza Republike Srpske gdina Radoja Vojvodića

Predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore dr Dragan Bulatović primio je u  posjetu potpredsjednika  Planinarskog saveza Republike Srpske gospodina Radoja Vojvodića. 
Tokom susreta, koji je održan 13. marta 2017. godine u prostorijama Saveza, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u planinarstvu Crne Gore i Republike Srpske.  U razgovoru je istaknuto da postoji obostrano interesovanje za međusobnu  saradnju u cilju afirmacije i promocije planinarstva i prirodnih vrijednosti Crne Gore i Republike Srpske. Oblasti saradnje bile bi koncentrisane na planiranje zajedničkih  aktivnosti na planinama Crne Gore i Republike Srpske, podizanje ekološke svijesti i zaštitu planinske prirode, naročito  nacionalnih parkova Sutjeska i Durmitor. Takođe u fokusu razgovora bilo je   organizovanje  zajedničkih programa obuke iz različitih disciplina planinarstva (alpinizma, planinarske orijentacije, sportskog penjanja i sl.) kao i saradnja na mogućim projektima vezanim za planinarske staze i puteve u pograničnim oblastima  dviju država. Uskoro će biti  zaključen Sporazum o saradnji između dva saveza.


 

Prijatelji


Korisni Linkovi

Ministarstvo prosvjete i sporta
Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma
Kancelarija za mlade
Ispitni centar
Planinarski Savez Srbije
Planinska Sveza Slovenije
Planinarski savez Bosne i Hercegovine
Planinarski savez Hrvatske
Planinarski savez Makedonije
Planinarski savez Turske
SUMMITPOST
www.uiaa.ch

Meteo